Χάρης Λαμπράκης

Μουσικός, Νέυ | harris.lambrakis@gmail.com

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ξεκίνησα να παίζω μουσική σε νεαρή ηλικία, έχοντας πολλούς και καλούς δασκάλους. Αποφοίτησα από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην εθνομουσικολογία. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Haig Yazdjian, Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη, Ross Daly, Κώστα Τατσάκη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Χρίστο Τσιαμούλη, Αντώνη Απέργη, Bijan Chemirani, Michel Doneda και άλλους. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχω σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκω νέυ δίνοντας σεμινάρια και masterclasses.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ & BLOG

Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα στην Νέα Ιωνία, στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Live music on Hitchcock's "The birds". Look here for more details.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.comΑνακοινώθηκε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Μουσικές Τέχνες» στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής: «Ελληνικός Λαϊκός Μουσικός Πολιτισμός: Ερμηνεία και Εκτέλεση, Ποιητική (Σύνθεση)».

Προσφέρονται τα αντικείμενα: Βιολί, Κλαρίνο, Λαούτο - Λαϊκή Κιθάρα, Λύρα Πόντου, Νέυ, Ούτι, Ποιητική (Τέχνη της Σύνθεσης – Μελοποιία – Ποίηση στην Παραδοσιακή Μουσική), Πολίτικη Λύρα, Πολίτικο Λαούτο, Σαντούρι, Δημοτικό Τραγούδι, Τρίχορδο Μπουζούκι.

Διδάσκουν οι: Θύμιος Ατζακάς, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Ελένη Καλλιμοπούλου, Αθηνά Κατσανεβάκη, Κυριάκος Γκουβέντας, Χάρης Λαμπράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Δημήτρης Μυστακίδης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Σινόπουλος, Λευτέρης Τσικουρίδης κ.ά.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2015, στο εαρινό εξάμηνο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site του τμήματος
Συναυλία με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico στο Teatro Piccolo στο Μιλάνο στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Milano incontra la Grecia".
Μια βραδιά στο Πέραν, Δεκελείας 20 - Ν. Φιλαδέλφεια, με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, τον Στρατή Ψαραδέλλη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου, τον Στέφανο Δορμπαράκη και τον Βαγγέλη Καρίπη. Θα ακουστούν συνθέσεις του Π. Παπαπετρόπουλου καθώς και ρεπερτόριο από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, το σχολείο μου, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και τα γιορτάζει με μία συναυλία στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Μετά από δύο χρόνια, μία ακόμα συνεργασία με το ελληνο-σουηδικό συγκρότημα Taximi, τον Κυριάκο Γκουβέντα, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, τον Σπύρο Γκούμα και την ορχήστρα Stockholms Blåsarsymfoniker στο έργο Förklädd Gud (1940) του Lars Erik Larsson, ένα συμφωνικό ποίημα με θέμα την αρχαία ελληνική μυθολογία και τον θεό Απόλλωνα.
Συναυλία στο Bozar στις Βρυξέλλες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μια σύμπραξη με το εξαιρετικό ντουέτο "Selâniknâğme", αποτελούμενο από τους Barıs Bal (ταμπούρ) και Görkem Saoulis (κανονάκι) που με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει για μία εμφάνιση στη μουσική σκηνή Πέραν, Λ. Δεκελείας 20 στη Νέα Χαλκηδόνα.
Ο Μιχάλης Σιγανίδης και το καινούριο του συγκρότημα Siganidae 5 παρουσιάζει στο Baumstrasse τον καινούριο του δίσκο "97%" και παλιότερες επιτυχίες του.
Η ίδια συναυλία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μεταφέρεται τώρα στο World Music Festival της Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Συμμετοχή στο φεστιβάλ "Wege Durch das Land" (Διαδρομές μέσα απ' τη Γη) στην πόλη Lichtenau της Γερμανίας.
Συναυλία στην Passionskirche, Marheinekeplatz, Berlin-Kreuzberg, με τη συμμετοχή της ECM και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.
Συναυλία στα πλαίσια των εορτασμών για την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
14.7 Βάμος Φεστιβάλ | 15.7 Αμμούδι Beach | 16.7 Φαγκότο (Χανιά) | 17.7 Κυπαρίσσι (Ηράκλειo) | 18.7 Χανιά | 19.7 Περίπου (Αγ. Νικόλαο)
Ο αυτοσχεδιασμός ή ταξίμι είναι μία εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική στην τροπική μουσική. Πολλές φορές αυτός ο αυτοσχεδιασμός δένεται με τον ρυθμό και τότε μπορούμε να πούμε πως έχουμε τον ρυθμικό τροπικό αυτοσχεδιασμό (ή πιο απλά το ρυθμικό σόλο). Στο σεμινάριο αυτό ο μουσικός καλείται να χτίσει το σόλο του πάνω σε ένα ρυθμό, προερχόμενο συνήθως από το ρεπερτόριο μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μαζί δουλεύουμε τις διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης αυτού του ρυθμικού αυτοσχεδιασμού, έχοντας ως αφετηρία οικεία ρεπερτόρια και ακούσματα. Κατόπιν, εξετάζουμε δομές και φόρμες αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες μουσικές παραδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδα του Λαβυρίνθου ή στη σελίδα του Ross Daly.
Μαζί με τον Βαγγέλη Καρίπη και τον Μανώλη Κανακάκη, μία συναυλία στη Σητεία στα πλαίσια του Μεσογειακού φεστιβάλ της Σητείας
Ο Μιχάλης Σιγανίδης και το συγκρότημά του Siganidae 5 (James Wylie, Κώστας Αναστασιάδης, Χάρης Λαμπράκης, Λευτέρης Μουμτζής, Μιχάλης Σιγανίδης) παρουσιάζει παλιά αλλά και καινούρια κομμάτια από τον νέο του δίσκο "98%" στο στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά. Ώρα έναρξης ... Πληροφορίες εδώ.
Ο Κώστας Βόμβολος συντονίζει αυτή τη διημερίδα με υπότιτλο "Παλιός ο γάιδαρος, νέα η περπατησιά;" Συμμετέχουν Θωμάς Κοροβίνης, Κυριάκος Γκουβέντας, Χάρης Λαμπράκης, Λευτέρης Μουμτζής, Γεωργία Τέντα, Γιάννης Διονυσίου. Έναρξη 18.30 Πληροφορίες εδώ.
Ο Μιχάλης Σιγανίδης και το συγκρότημά του Siganidae 5 (James Wylie, Κώστας Αναστασιάδης, Χάρης Λαμπράκης, Λευτέρης Μουμτζής, Μιχάλης Σιγανίδης) παρουσιάζει στο Six D.O.G.S. παλιά αλλά και καινούρια κομμάτια από τον νέο του δίσκο "98%". Ώρα έναρξης ... Πληροφορίες εδώ.
Συμμετέχοντας στην καμπάνια υποστήριξης του Zp87, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης, ο Γιώργος Κοντραφούρης και ο Χάρης Λαμπράκης θα βρεθούνε στη σκηνή του Zp87 φέρνοντας ο καθένας τους το φαγητό του από το σπίτι και με στόχο να το μοιραστεί με όσους θα παραβρεθούν εκείνη τη βραδιά. Δείτε βίντεο από το live.
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου του Άλικου (Αγ. Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 16.00-22.00

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση ξεκινάμε με παλιά μακάμ όπως τα μακάμ Rast, Beyati, Karcigar, Nihavend, Acem και Acem Kurdi, με πλούσιο ρεπερτόριο και από την ευρύτερη περιοχή. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Μία συναυλία στα πλαίσια του φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών". Το καφέ-εστιατόριο "Ακροβάτης" βρίσκεται στην οδό Ψαρρών 26 & Μαιζώνος στο Μεταξουργείο. Το live αρχίζει στις 22.00
Μπορεί η Οθωμανική αυτοκρατορία να πολεμούσε από την Αλγερία μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και από την Πολωνία μέχρι την Αιθιοπία, μπορεί στην επικράτειά της να συνυπήρχαν οι περισσότερες από τις θρησκείες και τις γλώσσες τού τότε γνωστού κόσμου, όταν όμως αναφερόμαστε στην Οθωμανική μουσική εννοούμε κατά κύριο λόγο τη μουσική της Πόλης. Αυτή τη μουσική θα παρουσιάσουν ο Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο Χάρης Λαμπράκης, μια μουσική που συνενώνει για περισσότερους από τέσσερις αιώνες πέρσες, άραβες, τούρκους, ρωμιούς, αρμένιους, εβραίους και άλλους πολλούς.

Το ντουέτο του Περικλή Παπαπετρόπουλου και του Χάρη Λαμπράκη συμπράττει τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από την ελληνική δημοτική μουσική, την έντεχνη και λαϊκή τουρκική μουσική, τις μουσικές της Αραβίας και του Αζερμπαϊτζάν αλλά και γράφοντας μουσική ως μέλος των συγκροτημάτων «Ανατολική Πόλις» και «Ελεύθερο-Απομονωμένο».
Διήμερο σεμινάριο στην Κύπρο με θέμα "Το μακάμ στην Πόλη".
Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εφαρμογή στη βυζαντινή μουσική της Νέας Μεθόδου από τους τρείς διδασκάλους. Με αφορμή αυτή την επέτιο διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη συναυλία με συνθέσεις από την ευρύτερη παράδοση της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας γενικότερα. Μαζί με τον Χρίστο Τσιαμούλη συμμετέχουν οι Περικλής Παπαπετρόπουλος, Στρατής Ψαραδέλλης, Πάνος Δημητρακόπουλος, Χρήστος Χαλκιάς, Ροδή Γκιουμουρτσούκ.
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου του Άλικου (Αγ. Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 16.00-22.00

Αυτόν τον μήνα η 2η συνάντηση με παλιά μακάμ όπως τα Ussak, Saba, Hicaz, Acem Asiran, Mahur και Beyati Araban. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα...
Ένα νέο γκρούπ που ξεκινάει η Μαρία Σίμογλου, με τη συμμετοχή του Στρατή Ψαραδέλλη, του Στέφανου Δορμπαράκη και του Χάρη Λαμπράκη. Το residence θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία στο Cite de la musique de Marseille στις 14 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα...
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Μουσικό Στέκι Ιλίου, Αγ. Φανουρίου 99, (2ος όροφος πολιτιστικού κέντρου Ιλίου). Είσοδος ελεύθερη, ώρα ενάρξεως 21:00

Χάρτης για το Μουσικό Στέκι
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου του πρώην Σταύλου (Ηρακλειδών 10, Θησείο). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 3η συνάντηση αφιέρωμα στο Segah και στα συγγενικά του μακάμια Huzzam, Evic, Ferahnak, Bestenigar, Mustear και Kurdi. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου του πρώην Σταύλου (Ηρακλειδών 10, Θησείο). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 4η συνάντηση θα ασχοληθούμε με μακάμια που επηρρεάστηκαν εμμέσως πλην σαφώς από την Περσική παράδοση όπως τα Isfahan, Pencgah, Sazkar, Cargah, Rehavi αλλά και δύο μακάμια που δημιούργησε ο σουλτάνος Selim ο 3ος, τα Pesendide και Suzidilara. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου του RootArtSpace (Ηρακλειδών 10, Θησείο). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 5η συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμια Kurdilihicazkar, Buselik, Hisar Buselik, Hisar, Kucek, Sipihr. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγες μέρες...
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία εδώ.
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 6η συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμια Sultaniyegah, Ferahfeza, Dilkes Haveran, Muhayyer Sunbule, Gerdaniye, Yegah, Nuhuft. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 7η συνάντηση πέντε παρεμφερή αλλά όχι ταυτόσημα μακάμια, τα Sehnaz, Hicazkar, Evcara, Suzidil, Seddaraban και το Suzinak στις δύο του μορφές (Basit Suzinak και Zirguleli Suzinak). Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Μια συναυλία για τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο. Φωτογραφίες από την εκδήλωση.
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 15.30-21.30

Αυτόν τον μήνα στην 8η συνάντηση τα μακάμ Nikriz, Neveser, Zavil, Segah Maye και Dugah Maye, Nisaburek. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Η ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.). Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στον φιλόξενο χώρου Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή). Ώρα 15.30-21.30

Στην 9η και τελευταία συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Huseyni, Muhayyer, Huseyni Asiran, Muhayyer Kurdi, Neva, Tahir, Gulizar. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Συναυλία στα πλαίσια του "Πάφος 2017, πολιτιστική πρωτεύουσα".
Μπορεί η Οθωμανική αυτοκρατορία να πολεμούσε από την Αλγερία μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και από την Πολωνία μέχρι την Αιθιοπία, μπορεί στην επικράτειά της να συνυπήρχαν οι περισσότερες από τις θρησκείες και τις γλώσσες τού τότε γνωστού κόσμου, όταν όμως αναφερόμαστε στην Οθωμανική μουσική εννοούμε κατά κύριο λόγο τη μουσική της Πόλης - της Κωνσταντινούπολης, της Istanbul. Το αντικείμενο λοιπόν αυτού του σεμιναρίου είναι "τα μακάμ - και κατ' επέκταση όλη η μουσική - της Κωνσταντινούπολης". Η ιδέα είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο - από την οθωμανική κυρίως μουσική - και λιγότερα λόγια. Όπου χρειάζεται βέβαια θα υπάρχει ανάλυση, η προσοχή μας όμως θα εστιαστεί στα ακουστικά, στις ηχογραφήσεις και στην πρακτική επάνω στο όργανο. Επίσης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό θα επεκτείνουμε το ρεπερτόριο και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Η βάση μας πάντως θα είναι οι παλιές ηχογραφήσεις (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα όργανα που σχετίζονται με αυτή τη μουσική. Προαπαιτούμενη είναι μια μικρή γνώση ανάγνωσης παρτιτούρας. Τα μακάμ με τα οποία θα ασχοληθούμε αυτή την εβδομάδα είναι τα Ραστ, Μπεγιάτι, Σαμπά, Χιτζάζ, Σεγκιάχ, Χουζάμ. Επισκευθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Ο αυτοσχεδιασμός ή ταξίμι είναι μία εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική στην τροπική μουσική. Πολλές φορές αυτός ο αυτοσχεδιασμός δένεται με τον ρυθμό και τότε μπορούμε να πούμε πως έχουμε τον ρυθμικό τροπικό αυτοσχεδιασμό (ή πιο απλά το ρυθμικό σόλο). Στο σεμινάριο αυτό ο μουσικός καλείται να χτίσει το σόλο του πάνω σε ένα ρυθμό, προερχόμενο συνήθως από το ρεπερτόριο μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μαζί δουλεύουμε τις διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης αυτού του ρυθμικού αυτοσχεδιασμού, έχοντας ως αφετηρία οικεία ρεπερτόρια και ακούσματα. Κατόπιν, εξετάζουμε δομές και φόρμες αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες μουσικές παραδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδα του Λαβυρίνθου ή στη σελίδα του Ross Daly.
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, τους μήνες Οκτώβριο έως και Ιανουάριο η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πρώτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Rast, Bayati, Karcigar, Nihavend, Acem και Acem Kurdi. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, τους μήνες Οκτώβριο έως και Ιανουάριο η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην δεύτερη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Ussak, Saba, Hicaz, Acem Asiran, Mahur and Beyati Araban. Στην δεύτερη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Rast, Bayati, Karcigar, Nihavend, Acem και Acem Kurdi. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σεμινάριο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στα πλαίσια του κύκλου "Aqua Jazz". Επισκευθείτε το site της διοργάνωσης.
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, τους μήνες Οκτώβριο έως και Ιανουάριο η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην τρίτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Segah, Huzzam, Mustear, Irak, Evic, Ferahnak και Bestenigar. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, τους μήνες Οκτώβριο έως και Ιανουάριο η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην τέταρτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Huseyni, Muhayyer, Huseyni Asiran, Muhayyer Kurdi, Muhayyer Sunbule, Segah & Dugah Maye και Dilkes Haveran. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Συναυλία με ελεύθερη είσοδο και ζωντανή αναμετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα.
Ο χώρος όπου θα λάβει μέρος το φεστιβάλ είναι εδώ. Το live ξεκινάει στις 22.00. Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στην πέμπτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Basit Suzinak, Zirguleli Suzinak, Sehnaz, Hicazkar, Evcara, Suzidil και Seddaraban. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Το live ξεκινάει στις 21.30, σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στην έκτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Kurdi, Kurdilihicazkar, Buselik, Hisar Buselik, Hisar, Kucek και Sipihr. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Συναυλία στην Απαγορευμένη Πόλη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στην έβδομη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Sultaniyegah, Ferahfeza, Sevkefza, Neva, Tahir, Gulizar και Gerdaniye. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στην όγδοη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Isfahan, Dugah, Pencgah, Sazkar, Cargah, Rehavi και Pesendide. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 10.00 έως 15.00. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στην ένατη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Nikriz, Neveser, Zavil, Yegah, Nuhuft, Nisaburek και Suzidilara. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο Άλικο στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας. Ώρες: 15.30 έως 21.30. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Θα παιχτεί το έργο του Terry Riley "In C". Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Το εργαστήρι “Ο ήχος, ο τρόπος και το μακάμ σήμερα”, θα επικεντρωθεί στη μουσική της Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας αλλά και ευρύτερα στη μουσική των κρατών που αποτέλεσαν την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Θα εστιάσουμε σε λίγα μακάμια - ή τρόπους, όπως θέλει να το σκέφτεται ο καθένας - και θα προσπαθήσουμε μέσα από το ρεπερτόριό τους, να δούμε πώς αυτά δημιουργούνται, ταξιδεύουν, μεταλλάσσονται και προσαρμόζονται κάθε φορά στις διαφορετικές συνθήκες που συναντούν.

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν όλα τα όργανα που σχετίζονται το μουσικό αυτό είδος. Προαπαιτούμενη είναι μια ενδεικτική ικανότητα ανάγνωσης παρτιτούρας.

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα των σεμιναρίων.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Ο αυτοσχεδιασμός ή ταξίμι είναι μία εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική στην τροπική μουσική. Πολλές φορές αυτός ο αυτοσχεδιασμός δένεται με τον ρυθμό και τότε μπορούμε να πούμε πως έχουμε τον ρυθμικό τροπικό αυτοσχεδιασμό (ή πιο απλά το ρυθμικό σόλο). Στο σεμινάριο αυτό ο μουσικός καλείται να χτίσει το σόλο του πάνω σε ένα ρυθμό, προερχόμενο συνήθως από το ρεπερτόριο μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μαζί δουλεύουμε τις διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης αυτού του ρυθμικού αυτοσχεδιασμού, έχοντας ως αφετηρία οικεία ρεπερτόρια και ακούσματα. Κατόπιν, εξετάζουμε δομές και φόρμες αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες μουσικές παραδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδα του Λαβυρίνθου ή στη σελίδα του Ross Daly.
Μία συναυλία στα πλαίσια του φεστιβάλ "Παρά Θιν Αλός". Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πρώτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Rast, Beyati, Karcigar και Nihavend. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην δεύτερη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Ussak, Saba, Hicaz και Beyati Araban. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην τρίτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Segah, Huzzam, Evic και Ferahnak. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην τέταρτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Huseyni, Muhayyer, Huseyni Asiran και Muhayyer Kurdi. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Επένδυση με ζωντανή μουσική της ταινίας "Τα πουλιά" του Χίτσκοκ. Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πέμπτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Suzinak, Hicazkar, Sehnaz και Evcara. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πέμπτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Suzidil, Seddaraban, Sultaniyegah και Ferahfeza. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πέμπτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Kurdilihicazkar, Buselik, Hisar Buselik και Hisar. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση και μελέτη των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Επίσης, κάθε μήνα η Σοφία Κομποτιάτη θα μας κάνει σύντομες παρουσιάσεις-διαλέξεις γύρω από την ιστορία της οθωμανικής μουσικής (ρεπερτόριο, συνθέτες κ.ά.).

Στην πέμπτη συνάντηση θα ασχοληθούμε με τα μακάμ Rast, Beyati, Ussak και Nihavend. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στα Πευκάκια, πολύ κοντά στον σταθμό του τρένου. Ώρες: 17.30 έως 21.30. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Πρόκειται για ένα σεμινάριο που επικεντρώνεται στην ομαδικότητα και την ομοψυχία με εργαλείο τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό. Την εβδομάδα αυτή θα εστιάσουμε στα βασικά στοιχεία της επικοινωνίας (μουσικής και μη), στοιχεία που καθορίζουν τη στάση μας απέναντι στη μουσική και τους ανθρώπους και να δουλέψουμε επάνω σε αυτά. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα μουσικά όργανα και τη φωνή. Δεν είναι απαραίτητη η ανάγνωση παρτιτούρας.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...
Επισκευθείτε το site του ΚΠΙΣΝ για περισσότερες πληροφορίες.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ στείλτε e-mail στο harris.lambrakis@gmail.com


  blog δημοσίευση     συναυλία - live     μαθήματα & σεμινάρια       αρχείοΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Χάρης Λαμπράκης Quartet
Artway Τεχνότροπον/Πολύτροπον Τέχνης

Το Χάρης Λαμπράκης Quartet σχηματίστηκε το 2006. Με αφετηρία διαφορετικά μουσικά είδη, όπως τροπική τζαζ, ελληνική μουσική, μουσική της ανατολικής Μεσογείου και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, έχει εκδόσει δύο άλμπουμ: Θέα (2010, ανεξάρτητη παραγωγή) και Μετέωρα (2012, συμπαραγωγή με την Artway Τεχνότροπον/Πολύτροπον Τέχνης). Αυτήν την περίοδο, το Χάρης Λαμπράκης Quartet συλλέγει υλικό για τον επόμενο δίσκο του.

Το "Ξηροβούνι", ένα κομμάτι από τον 3ο δίσκο του Χάρης Λαμπράκης Quartet που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα. Το βίντεο φτιάχτηκε από την ομάδα των "Home Sessions". Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσσο), Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα) και Χάρης Λαμπράκης (νέυ).
modal jazz      ελληνική μουσική
Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico
ECM Records

Με τους Primavera en Salonico και τη Σαβίνα Γιαννάτου δίνουμε συναυλίες στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Έχουμε ηχογραφήσει 6 δίσκους ("Τραγούδια της Μεσογείου", "Παναγιές του κόσμου", "Terra Nostra", "Tutti baci", "Sumiglia" και "Songs of an other"), ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος μας με τίτλο "Songs of Thessaloniki" από την ECM Records.

"Sareri hovin mernem", ένα αρμένικο τραγούδι που βιντεοσκοπήθηκε για λογαριασμό του VPRO και της εκπομπής Vrije Geluiden στο Bimhuis στο Amsterdam το 2012. Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), Κώστας Βόμβολος (κανονάκι), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσσο), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά) και Χάρης Λαμπράκης (νέυ).
μουσικές του κόσμου      αρμένικη μουσική
Μιχάλης Σιγανίδης & Siganidae 5
MLK Records

Ο Μιχάλης Σιγανίδης, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς και ποιητές της γενιάς του, κυκλοφόρησε πρόσφατα τον νέο του δίσκο (97%) και με το συγκρότημά του Siganidae 5  προετοιμάζονται για περιοδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο σχήμα αυτό συμμετέχω τα τελευταία 10 χρόνια παίζοντας hammond organ, πλήκτρα και νέυ.

Live στο Six D.O.G.S. τον Οκτώβριο του 2014.
tape music      ελληνική μουσική
OnEira 6tet
Molpé Music

Με το συγκρότημα OnEira 6tet ξεκινήσαμε να παίζουμε το 2006. Έχουμε κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Si la mar, Tâle Yâd) και έχουμε συμμετάσχει σε φεστιβάλ και διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Συναυλία στον χώρο "Le Zèbre" στο προάστιο Belleville του Παρισιού. Maryam Chemirani (φωνή), Μαρία Σίμογλου (φωνή), Kevin Seddiki (κιθάρα), Bijan Chemirani (κρουστά), Pierre-Laurent Bertolino (βιέλλα), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα), Pierrick Hardy (κιθάρα) και Χάρης Λαμπράκης (νέυ).
μουσικές του κόσμου      γαλλική/ελληνική/περσική μουσική


Σεμινάρια & Μαθήματα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα σεμινάρια που έχω δώσει μέχρι σήμερα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:
     α. Το μακάμ της Κωνσταντινούπολης
     β. Ελληνικό ρεπερτόριο για νέυ και άλλα όργανα
     γ. Ρυθμικός αυτοσχεδιασμός στην τροπική μουσική
     δ. Ελεύθερος αυτοσχεδιασμός


α. Το μακάμ της Κωνσταντινούπολης

Πρόκειται για έναν ανεπτυγμένο κύκλο μαθημάτων με θέμα το μακάμ της Κωνσταντινούπολης ή γενικότερα της οθωμανικής μουσικής. Η κεντρική ιδέα του σεμιναρίου είναι να προσεγγίζονται τα μακάμ στην πράξη, με όσο το δυνατόν περισσότερο ρεπερτόριο και λιγότερα λόγια. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίζουν τα ακουστικά, οι ηχογραφήσεις και η πρακτική επάνω στο όργανο. Όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το ρεπερτόριο επεκτείνεται και πέραν της οθωμανικής μουσικής. Στη βάση πάντως της διαδικασίας παραμένει η ανάλυση των παλιών ηχογραφήσεων (ταξίμια, γκαζέλ και συνθέσεις). Το σεμινάριο αφορά όλα τα συγγενή όργανα που μπορούν προσεγγίσουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής.

ΑΘΗΝΑ (2014-2015, 2015-2016, 2016-2017)
ΦΕΓΓΑΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (2015, 2016)

β. Ελληνικό ρεπερτόριο για νέυ και άλλα όργανα

Σε αυτό το σεμινάριο επικεντρωνόμαστε στο ρεπερτόριο και το τοπικό ιδίωμα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ρούμελη, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου) καθώς και άλλων χωρών, η μουσική παράδοση των οποίων σχετίζεται με αυτές της βαλκανικής χερσονήσου και ειδικότερα της Ελλάδας. Εξερευνούνται τρόποι προσαρμογής των εκάστοτε τοπικών "χρωμάτων" στο νέυ και σε άλλα όργανα (π.χ. ούτι, κανονάκι, σάζι, λύρα κλπ.).

γ. Ρυθμικός αυτοσχεδιασμός στην τροπική μουσική

Ο αυτοσχεδιασμός ή ταξίμι είναι μία εξαιρετικά διαδεδομένη πρακτική στην τροπική μουσική. Πολλές φορές αυτός ο αυτοσχεδιασμός δένεται με τον ρυθμό και τότε μπορούμε να πούμε πως έχουμε τον ρυθμικό τροπικό αυτοσχεδιασμό (ή πιο απλά το ρυθμικό σόλο). Στο σεμινάριο αυτό ο μουσικός καλείται να χτίσει το σόλο του πάνω σε ένα ρυθμό, προερχόμενο συνήθως από το ρεπερτόριο μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μαζί δουλεύουμε τις διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης αυτού του ρυθμικού αυτοσχεδιασμού, έχοντας ως αφετηρία οικεία ρεπερτόρια και ακούσματα. Κατόπιν, εξετάζουμε δομές και φόρμες αυτοσχεδιασμού που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες μουσικές παραδόσεις.

CODARTS - ROTTERDAM (2012)
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ - ROSS DALY (2012, 2013, 2014, 2015 & 2016)
ΛΕΥΚΩΣΙΑ (2012)

δ. Ελεύθερος αυτοσχεδιασμός

Ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός (ή όπως αλλιώς έχει ονομαστεί κατά περιόδους, free jazz, αυτοσχεδιαζόμενη μουσική), είναι συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά τους στόχους του, αλλά εξαιρετικά ευρύς ως προς τα υλικά τα οποία μεταχειρίζεται. Εστιάζοντας κυρίως στη δυναμική της ομάδας και το χτίσιμο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων, το σεμινάριο αυτό θέτει ως βασικό του στόχο την επικοινωνία, αφήνοντας ελεύθερα και στη διάκριση του μουσικού τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει. Η πράξη είναι πολλές φορές αποκαλυπτική και το γεγονός ότι σε αυτά τα σεμινάρια συχνά συμμετέχουν μουσικοί με μη-Δυτικά όργανα δίνει νέες δυνατότητες και ακούσματα.

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ - ROSS DALY (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2017)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (2012)


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Επιλεγμένη δισκογραφία από το 1995 έως σήμερα.

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΙΚΑ / ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ

Thea by Harris Lambrakis Quartet Meteora by Harris Lambrakis Quartet Occasional Dream by Occasional Dream Virgin Maries by Savina Yannatou & Primavera en Salonico Basse Class by Michalis Siganidis Imerologio by Nikos Xidakis

ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ / GUEST

Mika by Periklis Papapetropoulos Minore manes by Maria Simoglou Ensemble Songs of Thessaloniki by Savina Yannatou and Primavera en Salonico Talar by Haig Yazdjian Tale Yad by Oneira To mov provato by Saz Grubu Songs of an other by Savina Yannatou & Primavera en Salonico Kismet by Stelios Petrakis & Bijan Chemirani Amalur by Haig Yazdjian Microcosmos by Ross Daly 97% by Michalis Siganidis Periplous by Amelia Muge & Michales Loukovikas Ikaros by Antonis Apergis Mikres Aggelies by Michalis Siganidis Sumiglia by Savina Yannatou & Primavera en Salonico Oi dikoi mou filoi by Stelios Petrakis Orion by Stelios Petrakis Collection of Mediterranean flutes by FM Records Garin by Haig Yazdjian Ap' tin Tilo os tin Thraki by Pantelis Thalassinos Si la mar by Oneira White Dragon by Ross Daly Asate by Andreas Georgiou Songs of the mediterranean by Savina Yannatou & Primavera en Salonico Sabbath Lift by Michalis Siganidis Terra Nostra by Savina Yannatou & Primavera en Salonico Ammon by Vassilis Rakopoulos Tutti Baci by Savina Yannatou & Primavera en Salonico & Elena Ledda Fones Krouston by Vangelis Karipis Choros ton pyrson by Vassilis Rakopoulos Wonderfall Quartet by Wonderfall Quartet Ta mystika tou kipou by Nikos Kypourgos


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Email
harris.lambrakis@gmail.com

Τηλέφωνο
+30 6978022168

Social links

Κατασκευάστηκε από τον AkaGunduz © 2017